От днес започна търговията на Ljubljana Stock Exchange  (Ljubljanska Borza) на

...
От днес започна търговията на Ljubljana Stock Exchange  (Ljubljanska Borza) на
Коментари Харесай

Борсово търгуваните фондове на Експат - на четвърта европейска борса

От през днешния ден стартира търговията на Ljubljana Stock Exchange  (Ljubljanska Borza) на пет от борсово търгуваните фондове на " Експат Асет Мениджмънт ". Това са фондовете, които пасивно следват придвижването на съществени показатели на акции от България, Словения, Хърватия, Сърбия и Северна Македония, оповестиха от компанията.  " Експат Капитал ", в което Николай Василев и Никола Янков са ръководещи сътрудници, със своето лицензирано ръководещо сдружение " Експат асет мениджмънт ", е самостоятелна компания за ръководство на активи в България.

Петте фонда са част от фамилията от 11 ETF, ръководени от " Експат Асет Мениджмънт ". Те дават опция вложителите да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа, за множеството от които няма аналогични артикули. Тези 11 пасивни индексни фонда покриват най-големите показатели от Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия, Северна Македоня, Румъния, България, Гърция.

Борсата в Любляна e четвъртата, на която стъпват инструментите на " Експат ". Тази стъпка е част от задачата на компанията да свързва финансовия пазар в България с съществени интернационалните и европейски тържища.

Всичките 11 фонда се търгуват към този момент на " Българската фондова борса " АД и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), а Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е и на London Stock Exchange.

" Експат " стартира търговията в Любляна с тези пет фонда, защото към тях има максимален интерес от вложители от Словения и Хърватия. В средносрочен небосвод проектът включва регистрация и на останалите борсово търгувани фондове на Ljubljana Stock Exchange, както и в допълнение разширение на картата от регинални тържища в Централна Европа, където да са листнати инструментите на " Експат ".

С търговията на тези принадлежности на няколко европейски тържища, в това число финансовите центрове Франкфурт и Лондон, вложителите имат елементарен и ефикасен метод да управляват експозицията си към съответни страни от района, преодолявайки редица дефекти като липса на ликвидност, недостижимост, проблеми с интернационалния сетълмент, високи транзакционни разноски, огромни спредове и други механически фактори, присъщи за доста от тези пазари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР